Hap & Tap april '14

01/04/2014
Hap & Tap april

Noorland Koeltechniek en Airconditioning

Importeur van Italiaans topmerk DESMON
 

Ed Noorland, specialist in koelapparatuur voor horeca, zorg en andere branches vond zijn prijzen te hoog worden.Ja,je leest het goed: te hoog. En daarom is hij sinds kort officieel importeur van het Italiaanse DESMON. “Deze Italiaanse fabrikant van werkbanken en koelingen maakt gerenommeerde producten van uitstekende kwaliteit”, vertelt hij vanuit de showroom in Giessen. De keuze voor dit merk had heel wat voeten in de aarde. Echtgenote en rechterhand in het bedrijf, Monique Noorland: “We zijn er twee jaar mee bezig geweest en hebben meerdere fabrieken in verschillende landen bezocht.”

Door: Sara Terburg

 

Noorland is de enige in Nederland die DESMON importeert. Het merk is hier vrij onbekend, maartoch loopt de verkoop goed.Ed: “We hebben nog geen voorraad op kunnen bouwen, omdat we alles van DESMONmeteen verkopen.” Noorland heeft de klassen Basic, Silver en Gold in het assortiment. “Naast deze drie lijnen, verkopen we ook medicinale koelingen en de allernieuwste lijn van DESMON: bakery. Alleapparatuur van DESMON is van roestvrijstaal.” Het is een flexibel merk, werkbanken met een deur meer of minder en koelingen met vier temperatuur, het is allemaal mogelijk. Hij vertelt enthousiast: “De Knocking Down koelkast is ook fantastisch, vooral voor horeca in binnensteden die een koeling in de kelder willen. Deze koeling kan helemaal uit elkaar en dus eenvoudig het trapgat door.”
 

‘Op veel plekken betaal je teveel’
 

Hoe kan het dat een onbekend merk direct al zo goed verkoopt? Ed: “Het gaat om vertrouwen. Mijn klanten vertrouwen mij en ik vertrouw op DESMON. Ik selecteer ons aanbod op kwaliteit. Daarnaast moeten we alles zelf kunnen repareren, moeten de onderdelen in Nederland verkrijgbaar zijn en de fabrieksgarantie goed zijn.” Dit geldt ook voor de airco’s van Daikin die Noorland verkoopt. “Die gaan zelden kapot, dus buiten het reguliere onderhoud, hoeven we daar niets aan te doen.” Maar om even terug te gaan naar het prijsverhaal, wat levert dit nieuweimporteurschapNoorlands klanten op? “Daarvan sta je echt versteld, eenblastchillerdie de meeste partijen aanbieden voor 5000 euro, verkopen wij voor 3900. Echt waar, op veel plekken betalen mensen veel teveel!” En hier krijg je de service van Noorland gewoon bij.
 

Webshop
 

Noorland levert standaardapparaten, zoals werkbanken, stekkerklare koelcellen, vriescellen, pancoolers en blastchillers,uit voorraad. Monique: “De rest leveren we altijd in vier weken.” Net als alle andere apparaten krijgen ook die van DESMON een plekje in de nieuwe webshop. In april of mei gaat deze de lucht in. Ed: “Maar de persoonlijke benadering blijft. De shop krijgt dan ook geen betaalfunctie. Ik zal iedereen die een bestelling plaatst, bellen om een gedegen advies te geven. De shop is een extra service zodat mensen prijzen kunnen vergelijken.” En in die persoonlijke benadering gaat hij ver. Vrijwel ieder telefoontje beantwoordt Ed zelf, hij kent iedere klant en offerte. “Klanten waarderen dat heel erg.” Groeien is dan ook geen ambitie. “Sterker nog, we doen ons best om klein te blijven.”
 

66 bij 33 bij 9 meter
 

Ed en zijn medewerkers plaatsen alle apparatuur zelf. “We kunnen een project in zijn geheel uitvoeren. Soms werken we daarbij samen met onderaannemers uit ons netwerk. Dit ontzorgen van de klant is ons speerpunt of het nu om een kleine koeling gaat of om een grote.” De grootste koeling die hij plaatste is die bij Cltv in Zundert. “66 bij 33 meter en 9 meter hoog”, vertelt hij. “Ik monitor die koeling op afstand en dat is ook bij kleinere exemplaren mogelijk. Op de pc en Ipad kan ik zien of de temperatuur goed is en storingen komen binnen op mijn mobiel. De meeste meldingen kan ik vanuit kantoorafhandelen enik leer onze klanten veel zodat ze zelf ook veel op kunnen lossen.” De komende tijd staat bij het echtpaar Noorland in het teken van een nieuwe zoektocht, die naar een nieuw bedrijfspand met grotere showroom.


Noorland Koeltechniek en airconditioning

Hoge Maasdijk 146 (postadres)

4281 NJ Andel

Tel. 0183-445060

Fax 0183-445069

info@noorlandkoeltechniek.nl

www.noorlandkoeltechniek.nl

 
< Terug naar het nieuwsoverzicht