Hap & Tap april '15

01/04/2015
Hap & Tap april

Op bezoek bij Voskuilen Vleeswaren in Soest

Vertrouwde service Noorland Koeltechniek

 

Noorland Koeltechniek levert pure kwaliteit in koeltechniek en airconditioning. Ed Noorland en zijn team staan bovendien voor persoonlijk contact, flexibiliteit en goede service. Het bedrijf richt zich op een nog steeds groeiende klantenkring van tuinders, vleesverwerkende bedrijven, bakkers, horeca, en particuliere relaties. Vandaag ontmoeten we Ed bij een zeer tevreden klant, de firma Voskuilen Vleeswaren in Soest.

 

Voskuilen Vleeswaren bestaat al ruim 30 jaar, destijds als worstenmakerij gestart. Inmiddels is het uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met een uitstekende reputatie en tevreden klantenkring. Specialisatie zijn gebraden vlees- en gehakt producten en ambachtelijke worsten. Hardlopers zijn de op beuken- en eikenhout gerookte rookworsten. De gevulde gehaktballetjes, een resultaat van een nieuw productieproces, zijn het bewijs dat ook de vleessector innovatief kan zijn. De vulling bestaat uit saus en vaste componenten, en door de perfecte bereiding en overheerlijke smaak een enorm succes. Daarnaast heeft Voskuilen enorm veel ervaring in de productie van koelverse vleesproducten. Door een korte productiecyclus en verbeterde routing is de flexibiliteit verhoogd, en worden producten binnen een dag verwerkt en verpakt.

 

Uitbreiding

 

Ongeveer twee jaar geleden besloot het bedrijf uit Soest dat uitbreiding nodig was. Het zou een heel nieuw productiepand worden, inclusief grote productieruimte, afkoelsysteem, diverse koelruimtes, vriescellen en verzend- en transportruimtes. Bij dit alles werd Noorland Koeltechniek nauw betrokken. Henk Voskuilen, eigenaar van het vleesverwerkingsbedrijf, licht toe. “Na ons besluit te gaan uitbreiden met meer dan 2000 m2 gingen we direct praten met Ed. We deden al zaken met hem voor onderhoud en service en hij kon ons bieden wat we nodig hadden in dit nieuwe traject. Wij zijn gespecialiseerd in producten voor de voedselindustrie en productie, verpakking en transport moeten aan zeer strenge eisen voldoen. Noorland Koeltechniek bleek de juiste keuze.” Het resultaat is dan ook zeer bevredigend.

 

Houd je hoofd koel

 

Om een traject in goede banen te leiden, werd flink overleg gepleegd. Ed daarover: “Allereerst praten we met de klant. Wat zijn de wensen en hoe kunnen we dat het beste uitvoerbaar maken. Bij Voskuilen hebben gekozen voor een totaal geautomatiseerd en computergestuurd koelsysteem. Het is op afstand bestuurbaar en controleerbaar."

Terwijl we een rondleiding krijgen door het hypermoderne nieuwe pand geeft Henk uitleg over de diverse koelruimtes. “Die worden gekoeld door een centrale koelinstallatie. We hebben natuurlijk de productieruimte waar alle producten bereidingsklaar worden gemaakt. Na de bereiding worden ze direct teruggekoeld door middel van een ingenieus terugkoelsysteem. Daarna worden ze verpakt en klaargezet voor transport. Daarnaast hebben we verschillende koel- vries en voorraadruimtes. Alle ruimtes worden onder gecontroleerde klimaatomstandigheden gehouden.”

 

Klant is koning

 

Ed vertelt tot slot: “Wij bieden alle apparaten en onderdelen van topmerken op het gebied van koelen, vriezen en klimaatbeheersing. Dit zijn onder andere verschillende koel- en vriesinstallaties, airconditioning, ijsblokjesmachines en meer. Aan onze horecaklanten leveren wij bovendien

werkbanken, flessennesten, fustenkasten, toonbanken en wandmeubels.” Wat Ed belangrijk vindt is meedenken met de klant. “Iedere klant is anders en iedere klant heeft dus andere wensen. Daarom is het belangrijk goed te luisteren naar die wensen en samen te kijken naar de mogelijkheden.”

 

Noorland Koeltechniek BV.

Bezoekadres: (op afspraak) Transportstraat 14 4283 JL Giessen

Tel. 0183-445060 Mob. 06-21235827

www.noorlandkoeltechniek.nl

 

Voskuilen Vleeswaren

Zuidergracht 20

3763 LV Soest

Tel. 035-6030513

Mob. (Henk Voskuilen) 06-51054424

www.voskuilenvleeswaren.nl

 
< Terug naar het nieuwsoverzicht