Hap & Tap juni '13

03/06/2013
Hap & Tap juni

Persoonlijke en goede service bij Noorland

Helft storingen telefonisch opgelost

 

Monique en Ed Noorland van Noorland Koeltechniek en airconditioning zijn druk bezig met de laatste werkzaamheden in hun nieuwe bedrijfspand. Ed vertelt: “Hiervandaan zijn we onze klanten nog beter van dienst. We hebben meer ruimte en kunnen dus meer apparaten en onderdelen vanuit voorraad leveren. Wij verhelpen een storing binnen 24 uur en als dat niet lukt moet de onderneming in ieder geval binnen een dag weer kunnen draaien. We lenen dan bijvoorbeeld een koelkast of ijsmachine uit.”

 

Door: Sara Terburg

 

Noorland Koeltechniek en airconditioning heeft alles op het gebied van koelen, vriezen en klimaatbeheersing en levert aan horeca en retail, maar ook aan particulieren en kantoren. Het nieuwe bedrijfspand zal naar verwachting in april of mei 2009 geopend worden. Het heeft een gezellige showroom met bar, een grote opslagruimte en een ruim kantoor. Monique: “Ons kantoor aan huis is echt te klein. We moeten aan steeds strengere regels voldoen wat betreft de opslag van bijvoorbeeld het koelmiddel Freon. Dit neemt daardoor steeds meer ruimte in beslag.” In de showroom komt ook foto- en videomateriaal te liggen. Ed: “Potentiële klanten zijn van harte welkom om vrijblijvend te komen kijken.” Ook gaat binnenkort een nieuwe website de lucht in.

 

Goed onderhoud werkt kostenbesparend

 

Ed doet graag alles zelf, is 24 uur per dag bereikbaar en wil niet dat zijn bedrijf te groot wordt. Hij zegt: “Klanten mogen geen nummers worden. Nu krijgen ze altijd een van ons aan de telefoon en ga ik naar ze toe als er een storing is. Overigens los ik de helft van de storingen telefonisch op. Dat scheelt mij tijd en de klant het betalen van voorrijdkosten.” Bij het afleveren en/of installeren van bijvoorbeeld een koeling, airco of vriezer geeft Ed uitgebreid onderhoudsadvies. Hij zegt: “We werken met vaste onderhoudsprijzen en ik geef korting als ik weinig langs hoef te komen. Zelf goed onderhoud plegen, bespaart dus geld.” Aan de horeca levert Noorland ook werkbanken, flessennesten, fustenkasten, toonbanken, wandmeubels en ijsblokjesmachines. “Voor iedere klant geldt dat wij alle zorgen uit handen nemen. Wij regelen installateurs, elektriciens en plannen afspraken in”, aldus Ed.

 

Conveni-pack is energiezuinig

 

Hoewel er niet heel veel verandert op het gebied van koelen en vriezen, komt er binnenkort een innovatieve uitvinding op de markt. Dè airconditioningfabrikant Daikin komt in het voorjaar van 2009 met een energiezuinig systeem dat zowel ruimtes koelt als verwarmt. Volgens Ed is dit ideaal voor nieuwe horecazaken of panden die verbouwd worden. Het bespaart een hoop ruimte. “Hiermee heb je slechts één unit nodig. Het Conveni-pack benut de warmte die vrijkomt bij het koelen en vriezen om de winkel of

andere ruimten te verwarmen. Het is ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld een groentenwinkel of slagerij. Er gaat in ieder geval al een supermarkt op draaien.” De aanleg is iets duurder dan reguliere systemen, maar via een subsidie en de lagere energiekosten, is dit snel terugverdiend.

 

Noorland Koeltechniek en airconditioning

Hoge Maasdijk 146

4281 NJ Andel

Tel. 0183-445060

info@noorlandkoeltechniek.nl

www.noorlandkoeltechniek.nl

 
< Terug naar het nieuwsoverzicht