Hap & Tap mei '13

01/05/2013
Hap & Tap mei

Noorland Koeltechniek: ‘Keep it cool’

 

We zijn op bezoek bij Ed Noorland en zijn vrouw Monique, samen eigenaar van Noorland Koeltechniek. Het bedrijf bestaat inmiddels al ruim 25 jaar en heeft expertise en knowhow in huis op het gebied van koel- en vriesinstallaties, airconditioning, werkbanken, ijsblokmachines, wandmeubels en mobiele koelcellen. De vaste klanten kennen het succesverhaal al, maar wij willen graag weten: Wat is het geheim van Ed Noorland?

 

Door: Suzanne Klijndijk

 

In het kantoor in Giessen, waar ook de showroom is gevestigd, worden we hartelijk ontvangen door Monique en Ed Noorland. De sfeer in ontspannen en rustig. “Het is meivakantie’, begint Ed. “Maar dat is geen garantie voor veel rust. De familie heeft de vakantie ingekort voor een nieuw project. “Een groot deel van ons succes is volgens mij te danken aan onze persoonlijke aanpak”, legt Ed uit. “We denken met de klant mee voor een advies op maat.”

 

Webshop

 

Een mooi voorbeeld van het actieve meedenken is het plan een webshop op te zetten. Ed: “Op deze webshop zijn alle producten op het gebied van koel- en vriestechniek te zien. Maar voordat men tot aankoop overgaat, willen we toch graag meekijken met de klant. Waarom heeft hij dit product gekozen en waarvoor wordt het gebruikt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat dit product net niet passend is en daardoor bijvoorbeeld niet goed functioneert of sneller stuk gaat. Daarom verkopen wij nooit zomaar een koel- of vriesinstallatie. Persoonlijk contact en advies blijven zeer belangrijk.”

 

Kopen of huren?

 

Noorland Koeltechniek biedt een groot scala aan (topmerken) apparatuur en onderdelen. Voor verkoop of huur. “Ook hier speelt een goed advies een grote rol. Want huur lijkt misschien op korte termijn goedkoper, op de lange termijn is kopen vaak aantrekkelijker. Dat is natuurlijk voor elke klant anders, ieder heeft een ander toekomstbeeld.” Noorland Koeltechniek heeft een groeiende klantenkring van bakkers, horeca, vleesverwerkende bedrijven en particulieren. Het werk betreft soms trajecten van grote koel- of vriesinstallaties en (meerdere) grote koelcellen, zoals bij de veiling in Zundert, of voor Domino’s. Dat vraagt om gecoördineerde levering en service. Sinds kort is het ook mogelijk om een mobiele koelcel te huren (zoals te zien op de foto), voor feesten of wanneer tijdelijk extra capaciteit nodig is.

 

Horecabeurs

 

Samen met lokale leveranciers aan de horeca in de regio Tilburg, is Ed bezig een beurs op te zetten voor horeca-ondernemers. “Je moet dan denken aan grootkeukenleveranciers, koeling, chemicaliën, vloeren, administratie en payroll. Samen met deze partners, waar we overigens vaak mee samen werken, proberen we een totaalbeurs aan te bieden in Tilburg en omstreken. Iets unieks, dat hopelijk eind 2013 staat.” Verder blijft Noorland Koeltechniek staan voor Kwaliteit in plaats van Kwantiteit. Samen met Ed en Monique zetten monteurs Ron en Martijn zich 100 % in. Met de busjes, van alle gemakken voorzien zoals ipad en bijbehorende printer, zijn ze mobiel, flexibel en gedreven!

 

 

Noorland Koeltechniek B.V.

Bezoekadres: (op afspraak)

Transportstraat 14

4283 JL Giessen

Tel: 0183-445060

Mob: 06-21235827 www.noorlandkoeltechniek.nl

 
< Terug naar het nieuwsoverzicht